Site icon Kolay Nefis Yemek Tarifleri • Mutfak Yolu

Detaylarıyla Aşure Nasıl Yapılır?

püf noktaları ile aşure nasıl yapılır?

Muharrem ayının vazgeçilmez tatlısı aşure tarifi. Detaylarıyla Aşure Nasıl Yapılır? Mutfak Yolu okurlarımızdan gelen istek üzerine paylaşacağım. Kolay aşure tarifi isteyen arkadaşlar için de tarifi oldukça kolay bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Zaten aşurenin hazırlanışı aslında oldukça kolaydır. Sadece hazırlanış süreci olarak biraz zaman istiyor. Aşure malzemeleri listesi oldukça geniştir. İçerisine tahıllardan hemen hemen her şey kullanılabiliyor. Ben de bir aşurenin içerisinde olması gereken malzemeleri listede vermeye çalıştım. Sevgili dostlar tabi ki eksik olan malzemeler olabilir. Sorun değil aşureyi eksik olan malzemeleri kullanmadan da yapabilirsiniz. Vereceğim malzemelerle ortalama 20 kişilik aşure tarifi ortaya çıkıyor.

Aşure Malzemeleri Nelerdir?

Aşure Nasıl Yapılır?

  1. Malzeme listesinde size vermiş olduğum malzemeleri yanlarındaki parantez içinde olduğu gibi önceden hazırlıyoruz.
  2. Bir gece öncesinden ıslatmış olduğumuz fasulye ve nohutları su ilavesiyle birlikte bir düdüklü tencere içerisine atıp ortalama 15 – 20 dakika kadar haşlıyoruz.
  3. Aşurenin Püf Noktası: Haşlandıktan sonra haşlama suyunu dökmelisiniz. Eğer haşlama suyu dökülmezse aşurenin kokusu bozulacaktır.
  4. Farklı bir tencere içerisine bir gece öncesinden ıslatmış olduğumuz buğdayı suyu ile birlikte döküyoruz. Buğdayın üzerine biraz daha su ilavesi yaparak suyun buğdayın üzerini geçmesini sağlıyoruz.
  5. Bir tüm elmanın etrafına da listedeki karanfilleri batırıyoruz ve buğdayın olduğu tencereye elmayı koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Bu sayede karanfillerin kokusu geçerken rengi aşureye geçmeyecek. Bir süre sonra elma iyice yumuşamış olacaktır. Bu zamanda elmayı tencere içerisinden alıyoruz.
  6. Elmayı aldıktan hemen sonra fasulye ve nohutu da kaynamaya duran tencere içerisine ilave ediyoruz.
  7. Arkasından içerisine pekmezi, şekeri ve tuzu da ilave edip ortalama 1 saat – 1,5 saat süre boyunca kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz. Şekeri 4. kepçeden sonraki kepçeler için aşurenin tadına bakarak ayarlamanızı öneriyorum. Ortalama 5 kepçe toz şeker yeterli oluyor.
  8. Ateşin üzerinden almadan 15 dakika önce içerisine inciri, portakal kabuğunu, kayısıyı, üzümü, fıstık ve fındıkları da ilave ediyoruz.
  9. Bu sırada cevizi de ilave edebilirsiniz. Ancak ben narla birlikte aşurenin üzerini süslemek için kullanmanızı tavsiye ederim.
  10. Aşureyi pişirme sırasında normal kıvamından çok daha fazla sıvı, sulu halde olabilir. Endişelenecek bir durum yok zamanla piştikçe kıvamı koyulaşacaktır.
  11. Sürekli yemek pişiren hanımlar ve beyefendiler aşure kıvamının nasıl olması gerektiğini büyük ihtimalle anlayacaktır.

Aşureye Pekmez Eklenir mi?

Aşureye eklemiş olduğumuz pekmez ilk başta aşurenin rengini koyulaştırıp kararmasına neden olsa da piştikçe aşurenin rengi olması gerektiği renk olan karamel rengini alıyor. Bu sayede de hazırlamış olduğumuz klasik aşure hem iştah açıcı hem de çok besleyici oluyor. Aşure içerisine pekmez eklenir mi? Kesinlikle eklenmesini tavsiye ediyorum ben.

Aşurenin Püf Noktaları

Tüm detayları ve püf noktalarıyla evde aşure nasıl yapılır? anlatmaya çalıştım. Herhangi bir sorunuz olursa tarifin hemen altından bana sorabilirsiniz arkadaşlar. Bu nefis aşure tarifimizi sosyal medyada paylaşarak arkadaşlarınıza da sunabilirsiniz. Afiyet ve şifalar olması dileklerimle dostlar. 😉

DetaylarPuan Ver→
Tarif Adı :
Detaylarıyla Aşure Nasıl Yapılır?
Yazar :
Kaç Kişilik :
20 Kişilik
Kalori Değeri :
345 kcal
Yayın :
Hazırlık Süresi :
Pişirme Süresi :
Toplam Süre :
Tarif Puanı :
3 12 oy
Exit mobile version