En çok okunan yemek tarifi paylaşım sitesi

Sosyal Medyada Biz

Kışlık Biber Hazırlanışı ve Dondurucuda Saklanması Tarifi

Ana Sayfa » Blog » Kışlık Biber Hazırlanışı ve Dondurucuda Saklanması Tarifi

Kışlık mutfak hazırlıkları yazın yapılır. Bugün de Kışlık Biber Hazırlanışı ve biberlerin dondurucuda saklanması hakkında bilgiler vereceğim. Kışa hazırlık dondurucuda biber tarifi için her tür biber çeşitlerinden kullanabilirsiniz. Dondurucuda Kışlık Biber yapmak için sadece dikkat edilmesi gereken birkaç husus var onları da zaten size anlatacağım. Biberlerin hazırlanış püf noktalarına dikkat ederseniz, hiçbir problemle karşılaşmazsınız. Yani bazen kışlık biberlerin kokması, tadının dönmesi gibi şikayetler duyuyorum; ama ben bugüne kadar yaptığım sebzelerin dondurma tariflerinde hiçbir sorun yaşamadım. Şimdi öncelikle kışlık biber nasıl yapılır? tarifine bakalım sonrasında da bu konu hakkında en çok merak edilen şeyleri inceleyelim.

Kışlık Biber Hazırlanışı için Malzemeler

  • 2 kilogram tatlı yeşil biber
  • 1 kilogram yeşil acı biber
  • 2 kilogram kırmızı biber
  • 1 kilogram acı kırmızı biber
  • Kilitli buzdolabı poşeti

Dondurucu için Kışlık Biber Nasıl Hazırlanır?

1. Öncelikle biberleri güzelce yıkayın ve suyunu iyice süzün. Biberler ıslak olarak dolaba koyulduğunda, dolaptan çıkardığınız zaman fazla sulu ulur ve biberlerin de tadı bozulur.

2. Suyundan arınmış biberleri ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini temizleyin. Sonrasında da istediğiniz şekillerde doğrayın; ancak çok fazla küçük doğramayın. Küçük doğrarsanız biberler pişirirken eriyecektir.

3. Bu şekilde tüm biberleri doğradıktan sonra, suyundan arınmış şekilde buzdolabı poşetlerine koyun ve ağzını kapattıktan sonra da derin dondurucuya yerleştirin. Pişirmek istediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz.

Dondurucuda közlenmiş kışlık biber tarifi

Dondurucuda Saklamak için Hangi Biberler Tercih Edilmeli?

Dondurucuda muhafaza için açık renkli ve büyük olan biberleri tercih edebilirsiniz. Ya da tercihinize bağlı olarak uzun boylu, ince, koyu renkli ve biraz acı olanları tercih edebilirsiniz. Evlerinde acı sevmeyenler olanlar ve midesi sorunu olanlar yeşil tatlı biberleri dondurabilir. Ben genellikle 2 kilogram tatlı biber ve 1 kilogram da acı biberi ayrı ayrı ya da karışık şekillerde doğrayıp donduruyorum.

Dondurucudaki Biberler Nasıl Kullanılır?

Önemli bir nokta var ki dondurucudan biberleri çıkarır çıkarmaz hemen buzunun çözülmesini beklemeden yemeğin içerisine ekliyoruz. Yani biberlerin buzunun çözülmesini beklemek yok. Biberler kendiliğinden çözülürse yumuşar, çabuk erir ve tadı da güzel olmaz.

Dondurucudaki Biberler Ne Zamana Kadar Kullanılabilir?

Yaz mevsiminde aldığımız hazırlayıp dondurucuya koyduğumuz biberleri 10 aya kadar dondurucuda saklayabiliyoruz. Soğuk zinciri kırılmadığı süre (elektrik kesintisi, sürekli ve uzun süreli buzluğun açılması gibi) Bu süre boyunca da dondurucudaki kışlık biberlerin kokusu, tadı ve rengi aynı tazeliğinde kalacaktır. Dondurucuda biberlerin saklanma süresi 1 yıla yakındır.

Dondurucudaki Biberlerle Hangi Yemekler Yapılabilir?

  • Derin dondurucuda saklanan biberlerle en bilinen tarif olarak menemen yapabilirsiniz.
  • Kış yemekleri için, etli yemekler ve salçalı yemeklerde lezzet vermesi için kullanabilirsiniz.
  • Domates konservesiyle birlikte pişirerek nefis domates soslu biber yaparak kış ortasında yaz yemeği yapılabilir.
  • Tabi ki sofraların vazgeçilmez bir tarifi olan yoğurtlu biber tarifi hazırlayabilirsiniz.
  • Biber kesinlikle tavuk yemeklerinin vazgeçilmezidir. Kırmızı ve beyaz et tariflerinde dondurucudaki biberleri kullanabilirsiniz.
  • Fırında kağıt kebabı, patatesli fırın yemeklerinde kışlık biberleri kullanabilirsiniz.
  • Fırında yapılan güveç yemeklerin de kışlık biberleri dört mevsim kullanabilirsiniz.
  • Tüm bunlara rağmen maalesef salataların içinde donmuş biberleri kullanmanızı pek önermiyorum. Lezzeti ve rengi maalesef yeni doğranmış bir biber gibi olmayacaktır.

dondurucu için kışlık biber nasıl yapılır

Dondurucuda Saklamak için Yeşil Biberler Bütün Halde Kullanılabilir mi?

Biberleri derin dondurucuda saklamanın en temel prensibi kesip doğrayıp çekirdeklerini ayıklayarak saklamaktır. Ancak biberleri bütün halde saklamak isterseniz önce közleyip sonra kabuklarını soyup ardından da içindeki tohumları çıkartarak saklama poşetlerine koyup dondurabilirsiniz. Bir bütün halde çiğ olarak dondurulursa biberleri doğramak pek kolay olmayacaktır. Bu yüzden bu şekilde dondurmayı tercih etmeyin.

Kışlık Biber Kızartılarak Saklanabilir mi?

Yeşil biberleri kızarttıktan sonra dondurucuda saklanır mı? diye soracak olursanız.  Cevabım evet olacaktır. Ancak yağını kağıt havluyla iyice çektirdikten sonra istediğiniz miktarda hazırlayıp derin dondurucuda kızartılıp pişirilmiş biberleri dondurabilirsiniz. Sağlık açısından faydasından çok zararı olduğu için biberlerin kızartılarak saklanmasını doğru bulmuyor ve tavsiye etmiyorum arkadaşlar.

Dondurulmuş Biberlerin Vitamin Değeri Azalır mı?

Tabi ki dondurulmuş meyve ve sebzeler içerdikleri mineral ve vitaminleri bir miktar donarken de pişirirken de kaybediyorlar; ancak günümüzde dört mevsim her türlü gıda ile beslenmek artık mümkün olduğu için bu yönteme çokça başvuruluyor. Sağlıklı beslenmenin yolu da sebzelerden geçtiği için dondurucuda uzun süre bekletilmeden tüketilen biberlerin besin değeri yine iyi seviyelerde kalacaktır.

DetaylarPuan Ver→
recipe image
Kaç Kişilik :
5 Kişilik
Kalori Değeri :
25 kcal
Hazırlık Süresi :
Pişirme Süresi :
Toplam Süre :
Tarif Puanı :
41star1star1star1stargray 9 oy

Ziyaretçi Yorumları siz de yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Mutfak Yolu © 2012 - 2022 😊

Veri Politikası | Çerez Politikası | Gizlilik Politikası | Kullanım Koşulları | Künye | İletişim

Sosyal Medyada Biz